"Ik wil nu zelf zoveel mogelijk vrouwen helpen"

Toen Ilayla* (26) bij 2bfree kwam, was ze depressief na alles wat ze had meegemaakt. Ze had zelfs al meerdere zelfmoordpogingen ondernomen. Nu is ze zelf medewerkster bij 2bfree en helpt ze anderen met een verhaal net als zij. “Veel vrouwen maken mee, wat ik heb meegemaakt. Daarom wil ik ze nu helpen.” Lees meer over haar indrukwekkende verhaal. 

"Toen ik in Nederland aankwam, pakten ze mijn paspoort en telefoon af..."

Miryam werkte als verpleegster in een groot ziekenhuis in een grote stad. Als vrouw was ze nooit veilig, maar ze had in ieder geval de financiën. Totdat ze ook haar baan kwijt raakte. Miryam* (23) viel in handen van mensensmokkelaars. Lees het indringende verhaal van Miryam. “Dankzij 2bfree ben ik echt vrij!”

Ik wil vrouwen waarschuwen...

Deze moedige vrouw vertelt haar verhaal als als een voorbeeld van hoe makkelijk je voorgelogen en bedrogen kan worden. Nu is ze zelf vrijwilliger geworden bij 2bfree om andere vrouwen te helpen. 

Video afspelen

Gevangen, misbruikt, geslagen... Sandra kwam uit een heel diep dal

Wat als je noodgedwongen moet vluchten uit je thuisland, omdat milities je buurt onveilig maken? Het overkwam Sandra uit Bangui* (Centraal Afrikaanse Republiek). Ze viel in handen van mensenhandelaars, maar wist te ontkomen. 2bfree helpt haar om haar leven op de rit te krijgen.

Mensenhandel in Nederland?

Mensenhandel en slavernij vinden nog steeds op grote schaal plaats. Recente cijfers tonen aan dat het aantal vrouwen en meisjes dat slachtoffer wordt van mensenhandel groeit. De meeste slachtoffers worden gedwongen tot seksuele uitbuiting (72%), terwijl 21% als kind wordt uitgebuit bij het verrichten van zware werkzaamheden.

Video afspelen

Hoe jij kunt helpen

word vrijwilliger

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor 2bfree. Voel jij compassie met deze survivors van mensenhandel? Wil jij van betekenis zijn voor deze vrouwen en meisjes in nood? Word vrijwilliger bij 2bfree. Wij kunnen je hulp goed gebruiken.

word partner

Ben jij met je bedrijf of kerk nog op zoek naar een stichting die bij jullie waarden en normen past? Wil je net als ons vrouwen in hun kracht zetten?! 2bfree kent verschillende vormen van partnerschap. Dat kan in de vorm van sponsoring zijn, maar ook in de vorm van dienstverlening.

bid mee

Wil je deelnemen aan ons werk door mee te bidden voor herstel van de vrouwen en de meisjes? "Uitgangspunt bij onze opvang en hulpverlening is de Liefde van God in actie, met respect en ruimte voor de persoonlijke mening en geloofsovertuiging van ieder."

Geef om deze vrouwen

“Dat iemand zonder mij te kennen om mij geeft, vind ik heel ontroerend”