Ilayla: “Van slachtoffer naar 2bfree medewerkster: “Ik wil nu zoveel mogelijk vrouwen helpen”

Toen Ilayla* (26) bij 2bfree kwam, was ze depressief na alles wat ze had meegemaakt. Ze had zelfs al meerdere zelfmoordpogingen ondernomen. Nu is ze zelf medewerkster bij 2bfree en helpt ze anderen met een verhaal net als zij. “Veel vrouwen maken mee, wat ik heb meegemaakt. Daarom wil ik hen nu helpen.” Haar indrukwekkende verhaal lees je hier.

Ilayla vertelt hoe ze slachtoffer werd van mannen, die met valse beloftes en een vals paspoort haar in hun web lokten vol leugens, prostitutie en misbruik. “Ik verdien liefde, maar werd behandeld als een stuk afval.” Dat 2bfree op haar pad kwam, werd uiteindelijk haar redding. “Ik ging naar één van hun highteas. Ik voelde me zo welkom.”

Waarschuwing

Getraumatiseerd als ze is, wil Ilayla weinig kwijt over haar persoonlijke verhaal. Wel heeft ze voor alle vrouwen, zoals zij, een waarschuwing: “Veel vrouwen, die een moeilijk leven leiden, zijn een makkelijk slachtoffer voor slechte mannen. Ze worden voorgelogen door mensen die veel beloven en doen alsof ze liefde geven. Ze liegen met vervalste Europese paspoorten en deze vrouwen worden overal in de wereld door veel mannen bedrogen. Wij geloven hen en worden het slachtoffer van mensenhandel!”

Vertrouwen

“Het leven is niet gemakkelijk. Daarom moeten we als vrouwen voorzichtig zijn. We moeten niet naïef zijn, weten met wie we te maken hebben. Het beste is om je eigen baas te zijn en niemand te vertrouwen. Zeker niet als ze met je gezondheid en leven spelen. Ik ben zelf een vrouw en ik heb deze tragedie meegemaakt, maar ik wil een voorbeeld zijn voor alle vrouwen overal ter wereld om niet gemakkelijk mensen te vertrouwen die je mooie dingen in het leven beloven.”

“Daarom wil ik deze oproep doen aan alle vrouwen waar ze ook zijn! Zelf kom ik uit een land, waar vrouwen slecht behandeld worden. Helaas is dat vandaag de dag nog steeds hetzelfde. Ook omdat de corruptie in mijn land erg hoog is. Het is een feit dat de criminelen met de politie samenwerken. Daardoor kunnen de daders van misdaden tegen vrouwen hun gang gaan.”

"Bij 2bfree ervaar dat ik een waardevol mens ben! "

 

Gelukkig

“Ik ben erg blij om deel uit te maken van 2bfree. Elke keer kan ik niet wachten om hier te komen! Ik voel me erg gelukkig hier. Daarom ben ik ook vrijwilliger geworden, want ik wil helpen waar het nodig is. Ik wil een bijdrage leveren zoveel als ik kan. Ik heb hier veel vrouwen gezien, ook vrouwen die uit het land komen, waar ik eerder woonde. Hen wil ik helpen, ook al is het maar een beetje, met alles wat ze nodig hebben.” 

 

Dankzij 2bfree!

Ilayla zegt dat ze samen met 2bfree zoveel mogelijk vrouwen wil helpen. “Zij hebben het recht op onvoorwaardelijke liefde. Ze mogen weten dat er van ze gehouden wordt. Dat ze het waard zijn. Ze zijn prinsessen. Zo moeten ze behandeld worden. Ik bedank 2bfree dat ze ons  hebben laten ervaren dat we waardevol zijn! Dat ze ons deze mogelijkheid  hebben gegeven, waar we ons kunnen uiten over wat we mee hebben gemaakt en ons  lijden. God is groot! Ik geloof dat Hij mensen helpt.” 

Ilayla vertelt dat ze zoveel mogelijk vrijwilligerswerk wil blijven doen, ongeacht de taal die ze nog beter wil leren spreken. “Ik vind het fijn om te helpen met dingen die ik kan doen en die bij mij passen. Dat ik zo ooit mijn talenten zou mogen inzetten, heb ik nooit durven dromen. Ik dank God op m’n blote knieën, want het gaat heel goed met me. Een paar jaar geleden had ik dat nooit durven denken.”

 

* Gebaseerd op feiten: het verhaal/de verhalen van vrouwen. Sommige feiten, (plaats)namen, data en andere gegevens zijn gefingeerd, om de vrouwen te beschermen, want ze lopen nog steeds gevaar.

Geef om deze vrouwen

Wat ziet u als u naar deze vrouwen kijkt? Natuurlijk ziet u de gebrokenheid, de ellende en alles wat erbij komt kijken. Gelukkig zien we vaak dat er hoop sprankelt in hun ogen. We zijn dankbaar voor wat we met 2bfree voor hen kunnen betekenen. Dat kunnen we niet zonder u. Door uw gift kunnen we er samen zijn voor deze vrouwen. Hartelijk dank!

andere verhalen