Hoopgevende & inspirerende 2bfree projecten

2bfree werkt in diverse projecten met, voor en door vrouwen die survivor zijn van mensenhandel. Met onze projecten bieden we altijd rechtstreeks ondersteuning, hetzij door (nood)opvang voor survivors met multi problematiek, hetzij door ambulante hulp en laagdrempelige activiteiten aan te bieden. Met langdurige steun helpen we de vrouwen weer vrij in het leven te staan op eigen benen. Onder andere met opleidingen, traininigen, hulp bij het zoeken van een vast onderkomen en meer.

Noodhulp

Een vrouw die haar leven in vrijheid wil opbouwen, heeft voor veel zaken hulp  nodig. Wij bieden daarom 24/7 noodhulp. Dat betekent dat we soms ook per direct bezig gaan met fondsenwerving. Noodhulp kost geld. Daarvoor hebben we jouw hulp dus hard nodig. 

Noodhulp: helpt u haar ook verder?

De kracht van gemeenschap en solidariteit is wat telt. Daarom doen we nu een beroep op u!  Regelmatig worden we geconfronteerd met dringende behoeften op materieel gebied binnen onze doelgroep. We zijn vastbesloten om directe hulp te bieden en ervoor

Lees verder

Noodhulp voor crisis opvang

Bij 2bfree zetten we ons in voor het ondersteunen van mensen in hun weg naar herstel en een betere toekomst. Onlangs hebben we een jonge vrouw verwelkomd in onze opvang, die op alle fronten dringend hulp nodig heeft. Haar verhaal

Lees verder

Opvang

2bfree biedt opvang voor vrouwen in nood, waar zij zich veilig voelen. Survivors van mensenhandel verblijven soms kort, soms langdurig in de opvang. Vandaar leren ze weer op eigen benen te staan en ’te worden wie ze willen zijn’. De een volgt een opleiding, de ander gaat aan het werk. Op verschillende manieren geven deze moedige vrouwen weer betekenis aan hun leven.

Vrouwen in nood zonder verblijfsdocument

In schrijnende situaties bieden we hulp aan vrouwen zonder verblijfsdocumenten. Ons opvangproject is gericht op het helpen van deze individuen om toegang te krijgen tot advocaten en een rechtvaardige juridische procedure te doorlopen. Wat we doen?   Juridische bijstand: We

Lees verder

Zorg

Survivors van mensenhandel hebben vaak veel meegemaakt. Medisch, maar ook psychosociaal hebben ze hulp nodig. Wij bieden hulp in nauwe samenwerking met de huisarts, het ziekenhuis, een psycholoog of GGZ. Dit doen we ook voor mensen die (nog) geen documenten hebben. We weten inmiddels heel goed wat de impact is en hoe slachtoffers zowel mentaal als fysiek gebroken kunnen zijn. Daarom helpen wij. Stapje voor stapje, in het tempo van de vrouw in kwestie. Samen bewandelen we het pad op weg naar heling. 

Project: help mama op eigen benen

Op dit moment hebben we één moeder zonder inkomsten in de opvang wonen. Een maand in de opvang voor een volwassene komt neer op € 450,– per maand. Bovendien willen wij haar natuurlijk ook de mogelijkheid bieden om naar trainingen

Lees verder

Preventie

Hoe voorkom je nu dat vrouwen of meisjes slachtoffer worden van mensenhandel en slavernij. Juist in Nederland komt het vaker voor dan we denken. Vrouwen die naar Nederland worden gelokt met mooie verhalen en uiteindelijk in de prostitutie belanden. Maar ook zogenaamde loverboys die meisjes ronselen op scholen. Door voorlichting te geven – zowel op scholen als daarbuiten – wil 2bfree mensen bewust maken.
Voorkomen is beter dan genezen. Daarom bieden wij ook empowerment in de vorm van opleidingen, zodat vrouwen zelf in staat zijn om voor financiën te zorgen. Hierdoor zijn zij minder kwetsbaar voor mensenhandelaren.

Geef om deze vrouwen

Wat ziet u als u naar deze vrouwen kijkt? Natuurlijk ziet u de gebrokenheid, de ellende en alles wat erbij komt kijken. Gelukkig zien we vaak dat er hoop sprankelt in hun ogen. We zijn dankbaar voor wat we met 2bfree voor hen kunnen betekenen. Dat kunnen we niet zonder u. Door uw gift kunnen we er samen zijn voor deze vrouwen. Hartelijk dank!