Project: help mama op eigen benen

Op dit moment hebben we één moeder zonder inkomsten in de opvang wonen. Een maand in de opvang voor een volwassene komt neer op € 450,-- per maand. Bovendien willen wij haar natuurlijk ook de mogelijkheid bieden om naar trainingen te gaan of op sollicitatiegesprek. Reiskosten en trainingskosten komen hier bovenop. Helpt u deze mama weer op eigen benen staan met uw gift?

Preventie door empowerment

2bfree helpt vrouwen met microkredieten en praktische materialen ter ondersteuning van een eigen bestaan. Allereerst zorgen we dat alle vrouwen die bij ons komen een smartphone hebben, zodat zij makkelijk overal de weg kunnen vinden en zoveel mogelijk zelf hun zaken kunnen regelen. Daarnaast draagt dat wij aan de community vorming. Ook helpen we vrouwen met computers, naaimachines, uitrusting voor nagelstylistes, fietsen et cetera. Alles wat ze de bewegingsvrijheid geeft om op eigen benen te staan. Helpt u mee?

“Bij 2bfree leer ik wat het is om onafhankelijk en vrij te zijn"

Opleidingen en meer

Empowerment doen we ook door het aanbieden van beroepsopleidingen en cursussen, waardoor de vrouwen keuzevrijheid hebben om een beroep te kiezen wat zij willen. Samen met de vrouwen zoeken we uit wat zij zelf graag willen doen en wat aansluit bij hun talenten. Voor onze ogen hebben we al veel vrouwen tot bloei zien komen.

Geef om deze vrouwen

Wat ziet u als u naar deze vrouwen kijkt? Natuurlijk ziet u de gebrokenheid, de ellende en alles wat erbij komt kijken. Gelukkig zien we vaak dat er hoop sprankelt in hun ogen. We zijn dankbaar voor wat we met 2bfree voor hen kunnen betekenen. Dat kunnen we niet zonder u. Door uw gift kunnen we er samen zijn voor deze vrouwen. Hartelijk dank!

andere projecten