» Voor wie
header image

Voor wie

Stichting 2bfree zet zich in voor survivors die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel en ander onrecht.

 

Verhalen van survivors
Verhalen van survivors die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel zijn te lezen via:
https://www.comensha.nl/over-mensenhandel/verhalen-van-slachtoffers/
https://www.wegwijzermensenhandel.nl/Actueel/Nieuwsberichten/uitgebuit-levensverhalen-van-slachtoffers.aspx

 

Hulp nodig?
Bel bij acuut gevaar het noodnummer: 112

 

Vermoed je mensenhandel en is er geen spoed?
Dan kun je altijd het landelijk servicenummer van de Nationale Politie bellen (0900) 88 44. 
Je kunt ook anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem via (0800) 70 00 of www.meldmisdaadanoniem.nl

 

Als het specifiek om arbeidsuitbuiting gaat, kun je ook contact opnemen met de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW). De ISZW is bereikbaar via (0800) 51 51 of vanuit het buitenland naar (+31) 70 333 44 44.

 

Wegwijzer mensenhandel
Meer informatie is te vinden op www.wegwijzermensenhandel.nl. Daarop staat ook een pagina waar je per regio zorgcoördinatoren kunt bereiken. 

 

Wat is mensenhandel?

Mensenhandel is het werven, vervoeren, overbrengen, opnemen of huisvesten van een persoon, waarbij er sprake is van dwang. Het doel en de kern van mensenhandel is meestal om het slachtoffer uit te buiten. Deze uitbuiting kan verschillende vormen aannemen en kan zich afspelen in verschillende sectoren. De vrouwen bij 2bfree hebben veelal een geschiedenis waarin zij gedwongen werden om te werken binnen de prostitutie.

 

Gevolgen van mensenhandel

De beschadigingen die mensen oplopen door mensenhandel zijn enorm en hebben een grote impact op hun leven en wie ze zijn. Zo hebben ze te maken (gehad) met leugens, bedreigingen, (seksueel) geweld, verlies van familie & vrienden, angst, schaamte, lichamelijke – en psychische gezondheidsklachten. Gevolg is dat het vertrouwen in mensen of zichzelf is beschadigd. Buitenlandse slachtoffers krijgen bovendien te maken met allerlei juridische en maatschappelijke kwesties, zoals het regelen van een verblijfsvergunning, het zoeken naar werk en huisvesting of het werken aan terugkeer naar het thuisland. Het oppakken van het ‘gewone’ leven -een leven in vrijheid- is voor hen een moeilijke opgave. Toch gaan velen niet bij de pakken neerzitten en daarom noemen we hen survivors.

 

Headline